Τι σχέση έχει το μπαλέτο με το ποδόσφαιρο ?

Posted by Kleopa 11/07/2017 0 Comment(s)

Τι σχέση έχει το μπαλέτο με το ποδόσφαιρο ?
Η αρμονία της κίνησης και το cordination(συντονισμος της κινησης) διδάσκεται στο μάθημα του μπαλέτου.

 

Πόσο χρήσιμο όμως είναι σε αλλους κλάδους όπως στο ποδόσφαιρο?
Το μπαλέτο απαιτεί συγχρονισμό, αρμονία και μεγάλη ακρίβεια που είναι όλα τα στοιχεία που απαιτούνται για την άρτια εκτέλεση των κινήσεων ενός ποδοσφαιριστή στο γήπεδο. Επομένως όσο και αν ακούγεται περίεργο, μπορεί να βοηθήσει έναν μη χαρισματικό ποδοσφαιριστή να αποκτήσει πλαστικότητα.

Πολλοί και γνωστοί ποδοσφαιριστές στο εξωτερικό έχουν κάνει μαθήματα μπαλέτου για να εναρμονίσουν τις κινήσεις τους!.........
Κορυφαίος Έλληνας ποδοσφαιριστής λέει: (πριν 41 χρόνια)
<<Το μπαλέτο με βοήθησε πολύ γιατί είχα κάποια ελλείμματα....
Ο σέντερ φορ είναι μια δύσκολη θέση και για έναν παίκτη σαν εμένα, που τότε ήμουν ο υψηλότερος ποδοσφαιριστής στην Ελλάδα, η αρμονία στις κινήσεις έπαιξε μεγάλο ρόλο. Αν δεν έκανα αυτή τη δουλειά, δεν θα εξελισσόμουν έτσι>>.

Απόφοιτος της σχολής Sports Science του Liverpool John Moores University λέει:
Αν προσεγγίσουμε τη κίνηση ενός ποδοσφαιριστή από τη σκοπιά της αθλητικής επιστήμης (sports science) ο πιο δόκιμος όρος παγκοσμίως είναι «Coordination». Καλό Coordination επιτυγχάνεται όταν τα επιμέρους μέλη του σώματός μας κινούνται συγχρονισμένα, αρμονικά και με απόλυτη ακρίβεια ώστε να εκτελέσουν αποτελεσματικά μία συγκεκριμένη κίνηση. 

Είναι πολύ σημαντικό να δουλεύουν σε όλη την εξέλιξή τους καθώς πέρα από καλύτερες επιδόσεις το καλό coordination προφυλάσσει τους ποδοσφαιριστές από πιθανούς τραυματισμούς.

Η άρτια κίνηση απαιτεί τη συνεργασία όλων μας των αισθήσεων, οι οποίες αναπτύσσονται όπως αναπτύσσεται και το σώμα μας. Πρέπει λοιπόν οι μελλοντικοί ποδοσφαιριστές να δουλεύουν, από τα παιδικά τμήματα, πάνω σε ασκήσεις που είναι σχεδιασμένες για να βελτιώνουν το coordination της κίνησής τους.

 

 

Leave a Comment

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνίσουμε εμείς μαζί σας!

 

Αποστολή Κλείσιμο